IASI Str Pantelimon Halipa nr 1, (langa Romstal)
Mob. 0749060501 Tel/Fax (0232) 217-100
VASLUI Str. Decebal (vis-a-vis de PETROM V,
semafor spre Bârlad); Tel (0235) 314774

 

Hover to reveal the location on the map


Magazinele noastre


Alcis Iasi


Alcis Iasi


Alcis Vaslui

Parteneri

 

Ghidul tau autentic de shopping.

 

 

 

Ghidul tau autentic de shopping.

Freze de zapada

Pentru cei care locuiesc in zone unde ninge in fiecare an, prima zapada este un motiv de mare bucurie. Ceea ce urmeaza dupa insa ne strica buna dispozitie, si anume curatarea aleilor , parcarilor , drumurilor de acces, etc.  Cea mai simpla metoda este cu o freza de zapada  (sau dispozitiv de evacuat zapada.. denumire oficiala) . Mai jos va sfatuim ce trebuie sa urmariti pentru a alege freza potrivita pentru zapada cazuta in curtea Dvs.

 

1. Ce sa aleg : O freza de zapada cu evacuare intr-o treapta sau doua trepte? 

 Diferentele intre cele doua tipuri de freze de zapada sunt esentiale.  Cele cu evacuare intr-o singur treapta au o elice (sfredel) din metal si cauciuc care se invarte foarte repede , atinge pamantul si arunca zapada prin ejector in lateral. Aceasta elice are si rolul de a sparge stratul de zapada si de a-l marunti. Din cauza ca unitatea care preia stratul de zapada este mereu in contact cu pamantul , aceste freze de zapada cu o treapta nu sunt indicate pe suprafete care au pietris pentru ca exista pericolul sa transformati evacuarea zapezii din curte intr-o ploaie de pietre care poate accidenta alti oameni sau pot sparge ferestrele casei. Ele sunt usor de manevrat , recomandabile curtilor mici , locurilor inguste si in general fac fata straturilor de zapada de pana la 20 cm cu zapada afanata. Daca zapada este umeda atunci eficienta si distanta de aruncare vor fi mai mici.  In concluzie frezele intr-o treapta sunt ideale pentru trotuare, cai de acces inguste si pavate. Pentru suprafete nepavate sau pietruite se recomanda frezele in doua trepte.

 Frezele de zapada in doua trepte au o greutate mai mare si sunt mai scumpe un decat cele cu o treapta, dar si latimea de lucru este mai mare , cuprinsa intre 60 si 80 cm . Acestea au un sfredel metalic care se invarte cu viteza mica si are rolul de a sparge stratul de zapada. Apoi zapada este preluata de o alta elice (care se invarte cu o viteza mare) si aruncata prin ejector.Unitatea care preia zapada poate fi reglata pe inaltime astfel ca freza de zapada se foloseste cu succes si pe suprafetele cu pietris. Aceste freze pot evacua zapada umeda si straturi inalte de omat de pana la 60-70 cm. Avand greutati considerabile , acestea sunt autopropulsate astfel incat Dvs. nu trebuie decat sa le ghidati directia. Viteza de deplasare este reglabila atat inainte cat si inapoi. Ca si la cele intr-o treapta pornirea se face cu un demaror manual cu snur, in unele cazuri sunt prevazute si cu un starter electric . Anvelopele late si cu profil adanc le fac sa inainteze cu usurinta prin zapada. Aceste freze mai mari sunt ideale pentru parcari, curti largi , cai de acces catre casele din statiunile montane si in general pentru locuri unde ninge abundent.

 

        2.   Dupa ce v-ati hotarat asupra tipului de freza de zapada , trebuie sa va ganditi ce latime de lucru v-ar fi potrivita. 

Pentru asta trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte : spatiul necesar pentru depozitarea utilajului va fi mai mare in cazul unei freze cu latimea de 80 cm decat in cazul uneia de 60 cm , si de asemenea manevrabilitatea in lucru este mai dificila in cazul celei cu latime mare de colectare a zapezii

        3.   Apoi trebuie sa alegeti ce optiuni sunt importante pentru Dvs. Toate frezele de zapada  au ejectorul reglabil pe orizontala de la  panoul de comanda cu ajutorul unei manete astfel incat sa puteti controla unde este aruncata zapada. O alta dotare a frezelor este farul care va permite sa foloziti utilajul si pe intuneric in zilele de iarna cand se intuneca devreme.

Modelele cu motoare de capacitati mari au fost echipate cu startere electrice , foarte utile pentru o pornire usoara mai ales daca freza de zapada a stat o perioada indelungata in frig si nu porneste la demarorul cu snur. 

Acum puteti alege dispozitivul de evacuat zapada potrivit nevoilor Dvs. si sa transformati o sarcina grea intr-una rapida si usoara.

Freze_de_zapada_BCS_Freza_de_zapada_BCS_615_L
Freza de zapada BCS 615 L
9.499,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_Snapper_Freza_de_zapada_snapper_SNL824R
Freza de zapada snapper SNL824R
Transport gratuit
3.899,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_Snapper_Freza_de_zapada_snapper_SNL_924R
Freza de zapada snapper SNL 924R
Transport gratuit
5.599,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MGR_Freza_de_zapada_MGR_ST6562R
Freza de zapada MGR ST6562R
Transpot gratuit
3.389,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_DKD_Freza_de_zapada_VEGA_551_ST
Freza de zapada VEGA 551 ST
1.850,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_WOLF_GARTEN__Freza_de_zapada_SELECT_SF_53
Freza de zapada SELECT SF 53
2.249,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_WOLF_GARTEN__Freza_de_zapada_SELECT_SF_56
Freza de zapada SELECT SF 56
Cadou: lopata zapada
2.860,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_WOLF_GARTEN__Freza_de_zapada_SELECT_SF_61_E
Freza de zapada SELECT SF 61 E
4.990,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_Wolf-Garten_Freza_de_zapada_Wolf-Garten_Ambition_SF_66_TE
Freza de zapada Ambition SF 66 TE
6.580,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_WOLF_GARTEN__Freza_de_zapada_EXPERT_5370
Freza de zapada EXPERT 5370
2.588,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_ME_66_T
Freza de zapada MTD ME 66 T
8.347,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_ME_61
Freza de zapada MTD ME 61
4.359,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_M_53
Freza de zapada MTD M 53
2.190,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_ME_66_
Freza de zapada MTD ME 66
5.499,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_M_61
Freza de zapada MTD M 61
3.533,00 Lei (cu TVA)
Freze_de_zapada_MTD_Freza_de_zapada_MTD_M_56
Freza de zapada MTD M 56
3.096,00 Lei (cu TVA)
22 produse